23.03.2008

Tuzda Balık







Tuzda balık


1 kilo civarında bir levrek yada başka bir yağlı balık,
4 su bardağı un,
1 bardak su,
1 yumurta
1 yumurta sarısı
bir demet maydanoz yada dereotu yada tercih ettiğiniz başka bir yararlı ot
2 bardak iri tuz


İçi temizlenmiş, pulları muhafaza edilmiş balığı iyice yıkayın süzülmeye bırakın. Çukur bir kapta un, tuz, kıyılmış ot,1 yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun, merdane ile açılabilecek kıvama getirin. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Bir parçayı alıp merdane ile açın ve fırın tepsisine koyun, üzerine balığı yerleştirin. Diğer hamur topunu da açın ve balığın üstüne koyun. Balığın çevresinden bastırarak iki hamurun iyice yapışmasını sağlayın. Bir bıçakla kenarlarında 1 cm kalacak şekilde keserek düzeltin, dilerseniz balık şekli verin.Üzerine yumurt sarısı sürün 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

: ) bizim avukatımız ahçı mı oldu?
henüz denemedim ama deneyeceğim...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin