13.08.2008

Tarte au Groseille, kırmızı frenk üzümlü tart


Bu şeffaf kırmızı meyveleri çiğ yemek isterseniz buruk tadından dolayı yapamazsınız. O yüzden ya suyu ile reçel yapmak yada benim gibi tart yapmanız lazım. Pasta süslemede dekoratif olmasından dolayı sıkça kullanılıyor.Bu küçücük içi dolu fıçıcık meyvelerin antioksidan özelliği çok yüksek olup bedeni temizleyen ve arındıran bir meyvedir. Bulursanız kaçırmayın.


500 gr frenk üzümü
200 gr şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Bir tart hamuru (hazırlanması çikolatalı tart kısmında anlatılmıştır.)

Fırını 180 C ısıtın. Tart hamurunu açıp tart kalıbına yerleştirin. Üzerine frenk üzümlerini koyun. Mısır Nişastasını sepeleyin ve en üste şekerin tamamını serpin. 40-45 dakika pişirin yanında kaymakla, vanilyalı dondurma yada krem şanti ile servis yapın.


Krem Şanti Yapımı

200 gr soğuk krema
50 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
Önceden soğutulmuş çukur kap

Soğutulmuş kabın içine yine çok soğuk kremayı ekleyip mikserle yavaş ayarda karıştırın. Sertleşmeye başlayınca şeker ve vanilyayı ekleyin ve servis edin.





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin