10.08.2008

Paella (İspanyol deniz ürünleri pilavı)




300 gr yuvarlakça pirinç
500 gr midye
500 gr karides
500 gr tarak-kum midyesi veya ne bulabilirseniz
500 gr kalamar
1 kilo beyaz etli balık
15 cm chorizo yada acı sucuk
400 gr domates
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
4 diş sarımsak
2 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı zerdeçal
2,3 safran
2 bardak balık suyu
tuz, karabiber

  1. Balığı ayıklayıp sadece kafasını ve kuyruğunu suda haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın.
  2. Karidesleri yıkayıp 2 bardak kaynamış suya atarak birkaç dakika haşlayın . Soğuyunca kuyrukları kalacak şekilde ayıklayın, birkaç tanesini dekorasyon için bütün bırakın. Suyunu süzüp, bu suyu balık suyuna ekleyin.
  3. İyice yıkanmış midyeleri bir tencerede su koymadan pişirin. (Midyelerin önce bıyıklarını çıkartın eğer açılmış olanlar varsa acımadan atın çünkü bozulmuş demektir.) Pişince kabukları açılacaktır. Tencerede kalan su varsa karides/balık suyuna ekleyin.
  4. Bir tavada ince kıyılmış soğan, sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşince kabukları soyularak küpküp doğranmış domatesleri içine atın. Safran, zerdeçalı ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Bir diğer tavaya zeytinyağı koyup doğranmış kalamar ve kum midyelerini soteleyin. Sucukları, karidesleri, midyeleri ekleyin ve bu karışımı domatesli sosa koyup suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Büyükçe pilav tenceresinde biraz zeytinyağı ile pirinçleri çevirin. Üzerine Karides, kalamar, midye karışımını dökün. En üste çiğ ve parçalara ayrılmış balığı koyun. Üzerine ölçerek 750 su+ balık/karides suyu karışımını ekleyin yaklaşık 20 dk pişirin. Demlendirin.
  7. Balıkları dikkatlice alın yoksa dağılır. Pilavı güzelce karıştırıp üzerine balıkları ve tüm karidesleri pay ederek güzel bir beyaz şarapla servis yapın.



b

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin